Nu există comentarii încă

Lecții desprinse din eșecurile liderilor – Ahitofel (III)

„Viața este prea scurtă pentru a învăța doar din greșelile tale”

. . . tocmai de aceea continuăm să învățăm din greșelile din viața lui Ahitofel, sfetnicul împăratului David.

III. Ahitofel n-a știut că nu el este stăpân pe destinul lui

Obișnuit să fie mereu stăpân pe situație, Ahitofel a considerat că este stăpân și pe viața lui și că oricând are dreptul să facă ce vrea cu viața lui.
Ce putem învăța din greșeala lui?

1. Viața este un dar de la Dumnezeu

Fiecare zi, fiecare moment este o binecuvântare de la Dumnezeu. Cineva spunea că viața este cel mai de preț bun pe care îl are omul. Citatul este pe jumătate corect. Viața este într-adevăr de mare preț doar că nu aparține omului. Dumnezeu este Cel ce a pus suflare de viață și El este stăpânul vieții.
Am fost creați cu un scop, avem o menire și alergăm înspre o țintă. Câtă vreme înțelegem scopul lui Dumnezeu pentru viața noastră, ea este împlinitoare pentru că trăim cu gândul răsplătirii veșnice.

2. Dumnezeu decide când să spună stop în dreptul nostru

Și pentru că este darul lui Dumnezeu, El decide când să venim în lume și când să plecăm din ea. Din nefericire există un trend ascendent în folosirea eutanasiei. Se subliniază că omul are dreptul să moară cu demnitate, iar o moarte dură, violentă, cu durere nu este o moarte demnă astfel că fiecare are dreptul să aleagă când și cum să moară. Așa cum se încearcă justificarea avortului se încearcă și justificarea morții prin eutanasie. Însă acest drept Îi revine lui Dumnezeu. El decide când să spună stop în dreptul nostru.

3. Sinuciderea este un păcat capital

Din nefericire auzim tot mai des despre oameni care au decis să-și pună capăt zilelor. Sinuciderea este însă un păcat, este o crimă care intră sub incidența poruncii „să nu ucizi”. Este o atentare la suveranitatea lui Dumnezeu, la sanctitatea vieții. Totul este îmbrăcat în perspective noi în zilele noastre însă realitatea este că vom da socoteală înaintea lui Dumnezeu dacă nu-l vom lăsa pe El să fie Dumnezeu.

Distribuie pe Facebook
Author: Florin Rosu

Postează un comentariu