Nu există comentarii încă

Atenție la scandalagii!

Este o specie mai rară a rasei umane, dar, cu siguranță, una inconfundabilă. Liderul îl cunoaște de la o poștă. E slab pregătit dar se mândrește cu vastitatea cunoașterii lui. Da. Da. Știe puțin din tot. Pe deasupra, pretinde a pricepe lucruri complexe. De când a ajuns în încăpere îți dai seama ce și cum. Omul n-are stare. Se uită în jur și așteaptă momentul mult râvnit. Ca motorul diesel, pornește mai greu, dar și când începe să turuie, e de neoprit.

El nu se simte bine până când nervii (altora) nu sunt întinși iar decibeli n-ajung la maxim. Asemenea lui Sylvester Stallone, îi place acțiunea, drept pentru care pune întrebări ciudate . . . doar doar ar găsi adversarul potrivit pentru a începe cearta.

El este . . .

SCANDALAGIUL

E prezent în orice societate, în orice eră, în orice neam. A trăit în antichitate. A supraviețuit 2 războaie mondiale, un holocaust și un sistem dictatorial. Nu cred că e vreun lider care să nu aibă de-a face măcar o dată în viață cu un astfel de personaj. Unii, ca Moise, mai privilegiați, au de-a face cu un popor întreg!

„Poporul a căutat ceartă cu Moise. Ei au zis astfel: ‘Ce bine ar fi fost să fi murit noi când au murit frații noștri înaintea DOMNULUI! De ce ați adus adunarea DOMNULUI în pustiul acesta? Să murim în el noi și vitele noastre? De ce ne‑ați suit din Egipt ca să ne aduceți în acest loc rău? Nu este un loc cu grâne, smochini, viță‑de‑vie și rodii; nu este nici apă de băut!’” – Numeri 20:3-5 EDCR

Cum acționezi în asemenea situații? Să-l întrebăm pe Moise. Și pe Aaron. Și apoi să tragem niște concluzii.

„Moise și Aaron au plecat dinaintea adunării și s‑au dus la intrarea în Cortul Întâlnirii. Au căzut cu fața la pământ și li s‑a arătat slava DOMNULUI.” – Numeri 20:6 EDCR

Câteva sfaturi umile:

1. Scandalagiul nu se lasă corectat, deci nici nu (mai) încerca. E spre binele tău dacă îl lași în plata Domnului. Crede-mă pe cuvânt. Au mai încercat și alții înaintea ta. Mai degrabă.

2. Du-te înaintea Domnului și lasă-ți acolo bagajul emoțional, frustrările, ura chiar. Încet, încet, descarcă acolo carul cu nervi. Nu te grăbi. Ventilează-te, vorba lui Iohannis, „pas cu pas”. Citește psalmii de imprecație dacă ești în pană de idei. Din 150 de Psalmi, 60 dintre ei sunt de imprecație.

– Asigură-te că nu mai ai nimic cu nimeni.

– Asigură-te că ești liber de orice sarcini.

– Asigură-te că nu mai ai niciun lăstar de mânie în inimă.

Altfel, nu vei fi în stare să asculți în mod deplin, cu ambele urechi. De unde știu? Moise, se pare că a ascultat pe jumătate, din moment ce a lovit stânca, în loc să-i vorbească. Consecințele neascultării au urmat negreșit. Adio Canaan. La revedere „țară promisă”.

În concluzie . . .

Nu te pune cu acest personaj cu totul special. E rar, dar, inconfundabil. El este . . .

SCANDALAGIUL

P.S. Nu știu ce aș fi făcut în locul lui Moise. Sper că nu confundam stânca cu oamenii.

Ultimele postari ale lui Adrian Vlad (vezi toate)
Distribuie pe Facebook
Author: Adrian VladPastor al Bisericii „Efraim” Târgoviște Adrian Vlad este absolvent al facultății de Teologie pastorală în cadrul Institutului Teologic Penticostal – București (2008) și al programului de master în Istoria gândirii creștine în cadrul Pentecostal Theological Seminary (Tennessee, SUA). A colaborat cu colegiul Ekklesia, ramura din Nashville, TN, predând un curs de specializare (Divine Healing). În prezent, urmează un program de Doctor of Ministry (Predicare și Leadership) în cadrul Seminarului Asbury Theological Seminary din Kentucky SUA. Este asistentul coordonatorului strategic ProLider. În 2011 s-a căsătorit cu Ronela-Iemima Vlad și împreună au trei copii, Rebeca, Daniel și Anna.

Postează un comentariu