Nu există comentarii încă

Fii atent la „GICĂ”!

El este Gică. Gică . . .?

Sigur îl cunoști. Distinsul domn se agață de orice. De cele mai multe de chestiuni secundare, de minimă importanță. Dl. Gigi este bun la matematică. Socotește în cele mai mici detalii, în speranța că va găsi pete negre în leadership-ul tău. Se pricepe și la muzică. Schimbă des centru de greutate al discuției de la major la minor. Asta bineînțeles după ce a epuizat (inutil) argumentele care vizau aspectele importante ale subiectului în temă. Fiindcă a făcut și un pic de canto, folosește des diafragmul pentru a ridică tonul. E musai să fie auzit.

Aaaa, era gata să uit. Nea Gigi se pricepe la (aproape) toate. Și, ca să demonstreze acest adevăr, el mereu are întrebări. Întrebări după întrebări. De fapt, întrebările se transformă în mici prelegeri. Se știe de ce a venit el la întâlnire, seminar sau curs. Pentru socializare, nu pentru noi achiziții cognitive. Numele complet al distinsului domn este . . .

GICĂ CONTRA

Întotdeauna există câte un „Gică Contra” în fiecare biserică. „Sau chiar mai mulți”, îmi șoptește colegul de slujire. Când toată lumea râde, glumește, se distrează, G.C. vrea o discuție serioasă. Teologică. Despre teodiceea, de pildă. Când majoritate meditează, plânge, e tristă, G.C. vorbește mult și prost. Gică Contra adoptă, conform DEX-ului, „întotdeauna puncte de vedere diferite de cele ale majorității.” Iată o mică mostră:

„Iar Moise le‑a zis: Aceasta este pâinea pe care v‑o dă DOMNUL ca hrană. [. . .] Fiii lui Israel au făcut așa și au adunat unii mai mult, alții mai puțin. [. . .] Moise le‑a zis: ‘Nimeni să nu lase ceva din ea până dimineața.’ Însă n‑au ascultat de Moise și s‑au găsit unii care au păstrat din ea până dimineața [. . .] Moise a zis: ‘Mâncați‑o azi, căci este sabatul închinat DOMNULUI; astăzi nu o veți găsi pe câmp. Să o adunați timp de șase zile, dar în ziua a șaptea, care este sabatul, nu se va găsi.’ În ziua a șaptea, unii din popor au ieșit să adune mană, și n‑au găsit.” – Exod 16:15b, 17, 19-20, 26-27 EDCR

Nici poporul „sfânt” nu este scutit de personajul renumit. De fapt, se pare că sunt mai mulți

GICĂ CONTRA

Au existat de mii de ani și probabil că nu o să dispară pâna la venirea Domnului. Cum spunea, orice lider se are câțiva prin preajmă. Doamne ferește să fie în echipa de conducere că ești mâncat. Mai bine îți dai demisia decât să continui așa.

Întrebat de un prieten ce trebuie să facă un lider cu astfel de oameni, i-am dat următoarele sfaturi.

  1. Nu te supăra pe ei. Atât pot. Ca lider, focalizează-te pe lucrurile importante și vei vedea cum aceștia dispar din cadru.
  2. Nu te coborî la nivelul lor. E o cursă din care greu mai ieși (teafăr). Fii înțelept, deci. 
  3. Nu merită osteneală îndreptării lor. Cu cât încerci mai mult, cu atât mai mare este rezistența. Energia ta trebuie canalizată în altă parte.
  4. Încredințează-i în mâna Domnului. Doar Hristos mai poate schimba astfel de caractere.
Atenție, deci, cu nea Gigi.
Aaaa, era gata să închei fără să ofer ultimul și cel mai prețios sfat. Cu nea Gigi, e nevoie de multă, multă, muuuultă rugăciune. Probabil că este singura cale în care învățăm îndelunga răbdare.
Ce alte sfaturi propui?
Aștept cu interes părerea ta
Ultimele postari ale lui Adrian Vlad (vezi toate)
Distribuie pe Facebook
Author: Adrian VladPastor al Bisericii „Efraim” Târgoviște Adrian Vlad este absolvent al facultății de Teologie pastorală în cadrul Institutului Teologic Penticostal – București (2008) și al programului de master în Istoria gândirii creștine în cadrul Pentecostal Theological Seminary (Tennessee, SUA). A colaborat cu colegiul Ekklesia, ramura din Nashville, TN, predând un curs de specializare (Divine Healing). În prezent, urmează un program de Doctor of Ministry (Predicare și Leadership) în cadrul Seminarului Asbury Theological Seminary din Kentucky SUA. Este asistentul coordonatorului strategic ProLider. În 2011 s-a căsătorit cu Ronela-Iemima Vlad și împreună au trei copii, Rebeca, Daniel și Anna.

Postează un comentariu