Nu există comentarii încă

Răscumpără semnificația crăciunului

Acum câțiva ani Papa Benedict al XVI-lea a invitat oamenii în Ajunul Crăciunului să renunțe la “strălucirea” societății de consum pentru a se lăsa atrași de umilința și de mesajul de pace al lui Isus. Redau una dintre cele mai importante afirmații ale Papei:

Să îl rugăm pe Dumnezeu să ne ajute să privim dincolo de fațada strălucitoare a acestor vremuri, pentru a găsi dincolo de ele copilul din grajdul de la Betleem (…). Crăciunul a devenit o sărbătoare comercială, ale cărei scântei orbitoare ascund taina umilinței lui Dumnezeu.

Deşi nu toţi sunt de acord cu Papa, ca autoritate ultimă, totuşi nu ai cum să nu rezonezi cu acest mesaj. Priveşti în jur şi vezi că perioada sărbătorilor a devenit una destul de stresantă. Lista lungă de cadouri amplifică această stare de stres. Reclamele și direcția consumistă a societății își pun amprenta în viețile noastre și efectiv nu mai reușim să privim dincolo de fațada luminițelor articificale.

Liderii eclesiali sunt chemați să răscumpere din nou bucuria transformatoare a crăciunului. Mesajul păcii (Luca 2:14, Isaia 9:6) și al umilinței (Filipeni 2:8), propovăduit în mod special de crăciun, este cu atât mai relevant cu cât lumea actuală globală este caracterizată de ură, nesiguranță, dominare, egoism și o doză mare de mândrie. Desigur guvernele și ONG-urile se străduie prin eforturi uriașe să instaureze pacea în lume însă totul se sfârșește într-un eșec lamentabil. Doar într-un singur an au avut loc peste 1.700 de incidente teroriste. Este vorba de anul 2016. Să nu mai vorbim de sărăcie. În timp ce un procentaj mic de oameni se îmbogățesc exponențial, trăind vieți din ce în ce mai extravagante, majoritatea oamenilor sărăcesc, trăind vieți din ce în ce mai modeste spre limita sărăciei.

Realitatea este că nimeni nu poate promite instaurarea păcii în lume decât cel care a spus despre sine că este Prințul Păcii, Isus. Vestea bună despre care vorbește evanghelistul Luca este mai mult decât o veste a iertării păcatelor. Ea promite instaurarea unei alte împărății, o împărăție care este caracterizată de pace.

Căci Împărăția lui Dumnezeu nu este mâncare și băutură, ci neprihănire, pace și bucurie în Duhul Sfânt.  – Romani 14:17

Întruparea Fiului lui Dumnezeu, motivul sărbătorii de iarnă, este anunțul divin conform căreia Împărăția lui Dumnezeu începe să se instaureze pe pământ. Liderii creștini așadar sunt mesageri ai acestei vești. Dumnezeu ne-a ales pe noi să fim împreună lucrători în acest plan măreț. Lasă-l pe Hristos să trăiască prin tine și lumea va străluci mai mult.

Un plânset a trezit lumea. O naștere a schimbat istoria. O viață a făcut diferența. Nu uita, leadership-ul tău contează! Împreună cu Hristos poți face diferența în biserica pe care o slujești sau în comunitatea pe care o reprezinți.

Ultimele postari ale lui Adrian Vlad (vezi toate)
Distribuie pe Facebook
Author: Adrian VladPastor al Bisericii „Efraim” Târgoviște Adrian Vlad este absolvent al facultății de Teologie pastorală în cadrul Institutului Teologic Penticostal – București (2008) și al programului de master în Istoria gândirii creștine în cadrul Pentecostal Theological Seminary (Tennessee, SUA). A colaborat cu colegiul Ekklesia, ramura din Nashville, TN, predând un curs de specializare (Divine Healing). În prezent, urmează un program de Doctor of Ministry (Predicare și Leadership) în cadrul Seminarului Asbury Theological Seminary din Kentucky SUA. Este asistentul coordonatorului strategic ProLider. În 2011 s-a căsătorit cu Ronela-Iemima Vlad și împreună au trei copii, Rebeca, Daniel și Anna.

Postează un comentariu