Nu există comentarii încă

Un examen dificil în viața unui lider

Adevăratul examen al liderului creștin nu se dă atunci când viziunea sa coincide cu viziunea lui Dumnezeu. Când acest lucru se întâmplă este bucuros încrezător, supus, perseverent și ascultător până la ultima virgulă. E ca simularea înaintea examenului de bacalaureat. N-are stres, știe că va fi bine.

Adevăratul examen îl dai atunci când voia ta nu coincide cu voia divină, așa cum s-a întâmplat de pildă în grădina Ghetsimani, în viața celui mai influent lider pământesc. Viziunea rămâne aceeași dar acum prețul este conștientizat. Țineți minte cuvintele rostite de Isus (nu odată ci de trei ori)?

„Doamne dacă este cu putință, depărtează de la mine acest pahar…”

În astfel de circumstanțe ești încordat, suspicios, și pășești timid, încet, atent la fiecare pas. Ascultarea de voia divină nu mai este floare la ureche, simplu ca bună ziua. În acele momente tensionate înoți contra curent. Totul este nenatural. De ce? Pentru că societatea ne crește independenți („De ce să-mi spună mie altul ce să fac?”). Pentru că EU-ul își cere drepturile; natura Adamică strigă mai tare decât bebelușul înfometat. Pentru că intervine mândria care, între noi fie vorba, nu pleacă doar fiindcă o rogi frumos. În sfârșit, pentru că intervine comoditatea care nu se lasă ușor de înduplecat. EU-ul meu știe că voia lui Dumnezeu nu coincide cu mândria, egoismul, lenea sau comoditatea.

Voia lui Dumnezeu cere întotdeauna lepădare de sine, dragoste jertfitoare.

Vestea rea este că acest examen dificil îl dai de mai multe ori în viață. Nu ca cel de permis. Avraam, un lider prin excelență, este un exemplu notabil. I se cere părăsirea a tot ce îi era familiar și drag – familie, casă, țară. Mai târziu, i se cere sacrificarea fiului său, Isaac. Profetului Iona i se cere să iubească pe cel greu de iubit, pe Asirian. De asemenea i se cere să le predice vestea bună a iertării.

Există și vești bune:

  1. Voia Tatălui este întotdeauna mai bună. Fără excepție. Chiar în calitate de lideri / pastori, trebuie să mărturisim că prea des ne îndoim de acest adevăr, motiv pentru care ne este greu să capitulăm în fața voii lui Dumnezeu. Ești mai sigur pe ce ai, pe ce ști, pe ce ai experimentat, pe X, Y … Însă cine poate cunoaște mai bine TOATĂ realitatea decât Dumnezeu, Creatorul Universului? Cine poate cunoaște unicitatea ta, istoria ta, viitorul organizației tale mai bine decât Tatăl ceresc? Data viitoare când ai de ales, mergi pe mâna Tatălui. N-ai să regreți.
  2. Nu trebuie să dai examenul singur! Când voia mea nu coincide cu voia Lui, avem câțiva prieteni de nădejde ce ne pot ajuta să acceptăm frângerea voinței noastre, să ne supunem și să mergem pe mâna Tatălui. Primul este Duhul Sfânt. Duhul este cel care îți întinde mâna prieteniei dar nu te obligă. Sfatul meu este să nu-l lași să stea prea mult cu mâna întinsă. Actul conducerii este mai ușor în doi.

 

 

Ultimele postari ale lui Adrian Vlad (vezi toate)
Distribuie pe Facebook
Author: Adrian VladPastor al Bisericii „Efraim” Târgoviște Adrian Vlad este absolvent al facultății de Teologie pastorală în cadrul Institutului Teologic Penticostal – București (2008) și al programului de master în Istoria gândirii creștine în cadrul Pentecostal Theological Seminary (Tennessee, SUA). A colaborat cu colegiul Ekklesia, ramura din Nashville, TN, predând un curs de specializare (Divine Healing). În prezent, urmează un program de Doctor of Ministry (Predicare și Leadership) în cadrul Seminarului Asbury Theological Seminary din Kentucky SUA. Este asistentul coordonatorului strategic ProLider. În 2011 s-a căsătorit cu Ronela-Iemima Vlad și împreună au trei copii, Rebeca, Daniel și Anna.

Postează un comentariu