Nu există comentarii încă

Conducerea eficientă depinde de comunicarea eficientă

Cred că nu trebuie să aduc argumente în favoarea responsabilității liderului spiritual de a comunica în mod eficient adevărul lui Dumnezeu. Deși în calitate de oameni ai lui Dumnezeu ne asumăm această responsabilitate, adesea eficiența comunicării adevărului divin, în contextul lumii actuale, lasă de dorit. Care ar fi motivele? Ce am putea face?

Nu empatizăm cu publicul.

Fără să ne identificăm cu publicul, nu avem șanse să-l înțelegem și nici să ne conectăm cu oamenii care-l formează. Comunicatorii eficienți înțeleg că a neglija înțelegerea oamenilor cărora te adresezi înseamnă a te angaja în comunicare superficială, generală, comunicare care nu generează schimbarea vieții. Isus totdeauna și-a început discursul adresându-se unei nevoi acute a oamenilor, a făcut uz de un text specific din Cuvântul lui Dumnezeu și a oferit soluții practice din partea lui Dumenezeu pentru acea nevoie, a acelor oameni. Ce ar fi dacă ne-am gandi mai întâi la ei, apoi la Biblie, și iarăși la ei? Cred că am fi ascultați cu mai mult interes.

Nu comunicăm valoarile eterne într-un stil proaspăt.

Cei mai mulți oameni manifestă respect față de Dumnezeu și față de principiile și valorile Sale. Cel puțin în mod pasiv. Totuși, ei nu acceptă stilul de comunicare neactualizat și plictisitor practicat de cei mai mulți lideri spirituali. De ce ar trebui să sacrificăm eficiența comunicării, pentru a păstra cu orice preț forma de predicare a secolului precedent? Toți ne putem perfecționa și actualiza arta de a formula ideea centrală, ilustrațiile, și mai ales aplicațiile! Toți am putea învăța să utilizăm limbajul străzii pentru a comunica eficient celor de pe stradă…

Nu posedăm mesajul în mod personal.

Contemporanii noștri nu sunt în criză de informație. Ei sunt invadați de ea la distanța de un click. Și totuși cei mai mulți dintre noi continuăm să le oferim material adunat și organizat în puncte și subpuncte. Material pentru care prea adesea depindem aproape în totalitate de notițe ample, laborioase. Acest soi de discursuri a apus sau este eficient pentru audiențe deosebit de interesate de tema prezentată. Este timpul să comunicăm mesajul care ne domină inima, pe care îl posedăm și care ne posedă! Comunicarea noastră poate cunoaște eficiență fără precedent, dacă i-am da acestei generații acces la inima noastră, la ceea ce credem și practicăm!

Pledez în favoarea comunicării eficiente. Dacă ea eșuează, totul eșuează. Noi nu ne putem permite să comunicăm acestei generații adevărul etern în mod superficial, formal și informațional. Contemporanii noștri au nevoie de a fi înțeleși, de a fi influențați de oameni care le împărtășesc convingerile și experiențele care le motivează viața. Să recunoaștem: comunicarea eficientă ar putea eficientiza actul conducerii în care suntem angajați!

Ce zici cu privire la aceste sugestii? Ce alte motive ai sugera? Ce soluții ai mai recomanda? M-aș bucura dacă m-ai contacta: [email protected]

Ultimele postari ale lui Doru Cîrdei (vezi toate)
Distribuie pe Facebook
Author: Doru CîrdeiPastor Coordonator al Bisericii „Filadelfia” Chișinău Doru Cîrdei, originar din România, a fost chemat în calitate de misionar în Republica Moldova, în anul 1993. De atunci, îndeplinește funcția de secretar general al Uniunii Penticostale din Moldova, a fost folosit de Dumnezeu alături de alți oameni deosebiți la înființarea Bisericii Filadelfia din municipiul Chișinău, a Centrului Creștin Betania (orfelinat de tip familial), a Liceului Creștin Elimul-Nou, precum și a altor biserici noi. Este căsătorit cu Nadia, împreună sunt părinții a patru copii, a obținut titlul de master în biblie și teologie (Evangel Theological Seminary, Kiev, Ucraina), iar în prezent este pastorul coordonator al Bisericii Filadelfia din municipiu Chișinău, Republica Moldova.

Postează un comentariu