Nu există comentarii încă

Liderii spirituali sunt naturali

Deși o prea mare parte a conducătorilor bisericilor vremii noastre neglijează identificarea potențialilor lideri, sau chiar mai rău – au grijă să-i țină la distanță, în obscuritate, totuși chiar și cei preocupați de creșterea numărului oamenilor implicați în actul conducerii adesea au dificultăți când trebuie să-i selecteze.

Trebuie să recunoștem că noi, pastorii, avem tendința de a supra-spiritualiza calitățile celor care ar putea fi candidați la ucenicie în vederea conducerii. Să nu uităm, că Isus a invitat în echipa Sa oameni naturali. Ucenicii Săi, cei care avea să devină liderii mișcării urmașilor lui Isus, la scară globală, în momentul identificării lor erau oameni obișnuiți. Oameni a căror calități naturale pot indica spre potențialii lideri din sfera noastră de influență. Iată doar câteva exemple care nu trebuie neglijate:

  1. Extrovertit. Petru adesea vorbea întâi și apoi gândea. Totuși aceasta nu l-a descalificat pentru suprema școală a conducerii. Persoana vorbăreață este mai ușor de urmat. Aceasta le oferă oamenilor posibilitatea de a relaționa la un nivel mai personal, ceea ce este totdeauna extraordinar în conducere.
  2. Empatic. Ioan a beneficat de afecțiunea specială a lui Isus, a trăit-o și a cultivat-o. Abilitatea de a înțelege cum se simt alții și de a te implica afectiv cu ei, îl califică pe un om de a fi un lider mult mai de încredere și mai plăcut.
  3. Inovator. Ucenicii lui Isus, aveau sarcina de a conduce procesul de înființare a unui nou edificiu spiritual care nu avea să corespundă în nici un fel tiparelor existente, mandat pentru care nu s-au calificat liderii religioși ai rigidului sistem iudaic. Unii lideri sunt plafonați și blocați când vine vorba de a analiza noi idei, însă nu așa au fost de la început. Cei mai mulți oameni care sunt lideri naturali sunt foarte deschiși pentru inovații, în comparație cu persoanele obișnuite.

Dezvoltă-ți abilitatea de a observa calitățile naturale de conducere ale unor oameni cu care te întâlnești frecvent și în viața cărora ai acces. Gândește-te ce ar putea deveni acești oameni, dacă ai începe să-i influențezi în mod relațional, transferând în mod sistematic în viața lor viziunea, valorile și pasiunea ta pentru conducere spirituală. Fă din ucenicia potențialilor lideri prioritatea slujirii tale în calitate de formator și te vei bucura de o creștere exponențială a numărului ucenicilor. Doamne ajută!

Ce zici despre acest articol? Ce alte calități naturale de conducere ar putea indica spre un potențial lider? Ai întrebări în legătură cu acest subiect? Nu ezita să mă contactezi: [email protected]

Ultimele postari ale lui Doru Cîrdei (vezi toate)
Distribuie pe Facebook
Author: Doru CîrdeiPastor Coordonator al Bisericii „Filadelfia” Chișinău Doru Cîrdei, originar din România, a fost chemat în calitate de misionar în Republica Moldova, în anul 1993. De atunci, îndeplinește funcția de secretar general al Uniunii Penticostale din Moldova, a fost folosit de Dumnezeu alături de alți oameni deosebiți la înființarea Bisericii Filadelfia din municipiul Chișinău, a Centrului Creștin Betania (orfelinat de tip familial), a Liceului Creștin Elimul-Nou, precum și a altor biserici noi. Este căsătorit cu Nadia, împreună sunt părinții a patru copii, a obținut titlul de master în biblie și teologie (Evangel Theological Seminary, Kiev, Ucraina), iar în prezent este pastorul coordonator al Bisericii Filadelfia din municipiu Chișinău, Republica Moldova.

Postează un comentariu